Predstavljamo Formlabsov novi 3D tiskalnik - Form 4B!

NAJNOVEJŠI 3D TISKALNIK PODJETJA FORMLABS

Revolucionaren napredek v 3D tiskanju za zobozdravstvo, ki združuje izjemno hitrost in vrhunsko natančnost.

Hiter Intuitiven
11 modelov v 9 minutah Upravljanje osvojite v 15 minutah
Vsestranski Natančen
15+ smol Formlabs in drugih proizvajalcev Vedno popolno prileganje

Tiskalnike serije Form Series uporabljajo za širok nabor zobozdravstvenih indikacij kot npr. modele za ortodontske alignerje, kirurška vodila, trajne restavracije, totalne proteze, začasne All-on-X naprave itd..

Form 4B združuje nov tiskalni pogon s posodobljenim asortimentom Formlabs dentalnih materialov z več kot petnajstimi edinstvenimi smolami za zobozdravstvene aplikacije, kot tudi novimi dodatki in rešitvami za post-obdelavo ter izboljšano uporabniško izkušnjo. Vse te posodobitve ponovno potrjujejo Formlabs-ovo predanost sloganu "Dentistry Made Easier".

Naslednji korak v 3D tiskanju za zobozdravstvo

Form 4B ustvarja priložnosti za zobozdravnike, ortodonte in zobotehnike, s pospešeno hitrostjo tiska do 100 mm na uro, povečano platformo, široko razpoložljivostjo materialov optimiziranih za zobozdravstvo in natančnostjo brez primerjave - vse z enostavnimi delovnimi procesi, ki prihranijo čas.

V zobozdravstvu je hitrost ključnega pomena. Form 4B je hitrejši kot kadar koli prej, saj lahko natisne 11 modelov v 9 minutah - brez kompromisov pri natančnosti. Tiskani objekti se natisnejo do štirikrat hitreje kot pri drugih tiskalnikih serije Form, ne glede na to, ali tiskate en objekt ali polno platformo, saj je čas tiska približno enak.

Low Force Display™ tehnologija

Hitrost Form 4B je posledica novega tiskalnega pogona Formlabs Low Force Display™ (LFD), zmogljive kombinacije ultra visoko zmogljivih LED luči, kolimacijskih leč, optičnih filtrov in robustnega zaslona tekočih kristalov, ki vsako plast smole instantno strdi.

Enostavnost uporabe, korak za korakom

Celotni ekosistem Formlabs Dental je zasnovan za maksimiziranje učinkovitosti in zmanjšanje možnosti za napake pri tiskanju. Pripadajoča brezplačna programska oprema za pripravo tiskanja PreForm, samodejno analizira objekt in določi optimalno usmeritev ter namestitev podpornikov.  

Objekte lahko natisnete tudi brez podpornikov neposredno na platformi Flex. Tehnologija Quick Release omogoča hitro odstranitev objektov v nekaj sekundah.

Tiskani objekti se nato samodejno očistijo v novem Form Wash 2. generacije, z izboljšanimi postopki mešanja izopropilnega alkohola za hitrejši in čistejši proces. Novi Form Wash se lahko prilagodi platformam vseh Formlabs namiznih tiskalnikov.

Deli novico

Nazaj