Najnovejše rešitve podjetja Formlabs v 3D tisku


Dental LT Clear Comfort smola

Dental LT Comfort Smola je dolgoročno biokompatibilen material za neposredno 3D tiskanje fleksibilnih okluzalnih opornic z SLA tehnologijo v laboratoriju/ordinaciji, enostavneje kot kdaj koli prej. Tiskani izdelki se brez truda polirajo do visoke optične prosojnosti in nudijo izboljšano udobje in vzdržljivost, ki spodbuja sprejemanje in zadovoljstvo pacientov.

Upogibna trdnost: 21,0 MPa

Upogibni modul: 0,643 GPa

Raztezek ob pretrganju: 33,0 %


3D tiskani izdelki so:

Fleksibilni
Izboljšajte pacientovo udobje s prilagodljivo opornico, ki je skladna z načrtom terapije.

Popolnoma transparentni

Izdelajte popolnoma transparentne opornice, ki zagotavljajo impresivno jasnost pred in po poliranju ter skrajšajo čas poliranja.
Odporni na udarce in obrabo
Izdelajte opornico, ki bo vzdržala obrabo v najzahtevnejših terapevtskih situacijah.
Certificirano biokompatibilni
Zagotovljen pravilen odziv pacienta na material.


IBT Flex smola

IBT Flex Resin je biokompatibilen material razreda I za 3D-tiskanje z izboljšano fleksibilnostjo, trdnostjo, prosojnostjo in barvo, ki zagotavlja optimalne klinične rezultate, hkrati pa zagotavlja odlično izkušnjo pacientov ter brezhiben in natančen prenos ortodontskih nosilcev in restorativnih kompozitnih materialov. 3D tiskane opornice in vodila so prilagodljiva in odporna na trganje.

Prosojnost (2 mm vzorec): 85,0 %

Natezni modul: 8,0 MPa

Končna natezna trdnost: 7,2 MPa

Možnost sterilizacije

Zakaj izbrati IBT Flex smola?

IBT Flex smola zagotavlja zobozdravstvenim strokovnjakom fleksibilen in na trganje odporen material za izdelavo indirektnih opornic za bonding in indirektne kompozitne restavracije.

Izboljšan raztezek in prožnost

Optimizirana prosojnost in barva

Enostavna namestitev in odstranitev, ki zagotavlja hitro in natančno namestitev breketov ter popolno namestitev vodil na zobovju. Nova formulacija omogoča enostavno vizualizacijo kritičnih elementov, kot so nosilci, restorativni kompozitni materiali in zobje.

Visoka natančnost tiskanja in predvidljivi rezultati

Certificiran biokompatibilen, registriran pri FDA

Material je viskoelastičen in zagotovlja natančen prenos digitalne postavitve v klinični scenarij ter zmanjša potrebo po dodatnih intraoralnih prilagoditvah. Zagotovite varnost pacientu z materialom, registriranim pri FDA in certificiranim za MDR, izdelanim v okviru naših sistemov vodenja kakovosti, ob strogem upoštevanju standarda ISO 13485.


Biomed Durable smola

BioMed Durable smola je prozoren material za 3D tiskanje za biokompatibilne aplikacije, ki zahtevajo odpornost na udarce, razbitje in obrabo. Ta material USP razreda VI se lahko uporablja pri dolgotrajnem stiku s kožo in kratkotrajnim stikom s tkivom, kostmi in dentinom (<24 ur).


Formlabs Sistem črpanja smole

Sistem črpanja smole je dodatek za 3D-tiskalnike Form 3 serije, tehnologije stereolithography (SLA), ki dovaja smolo v 5 l embalaži, skozi črpalni sistem neposredno v tiskalnikov rezervoar za smolo. Zmanjšajte odpadke za 86%, izboljšajte učinkovitost z manj pogostimi menjavami kartuš in pridobite ugodnejše cene materiala.

Kako je to koristno zame?

Zmanjšani stroški
Zmanjšajte stroške z ugodnejšimi cenami smole v večjih pakiranjih – zdaj na voljo v količinah 5 l.
Izboljšajte operativno učinkovitost
Tiskajte 5x dlje, zmanjšajte interakcije s tiskalniki in se osredotočite na tisto, kar je pomembno: dizajn, ne upravljanje tiskalnikov.
Zmanjšajte odpadke
Zmanjšajte odpadno embalažo za 86 % in zmanjšajte težave z odlaganjem praznih kartuš z nakupom smole v 5 L posodah.


Kako deluje?

Sistem za črpanje smole je sestavljen iz dveh komponent: črpalke za smolo in 5-litrske posode za smolo. Črpalka za smolo nadomešča standardno 1 L kartušo za smolo na zadnji ali stranski strani tiskalnika.

Vsaka 5-litrska posoda je priložena kartici Resin Card, ki se vstavi v ohišje črpalke za smolo in tiskalniku sporoči vsebino zunanje 5-litrske posode.

 


Fast Cure

Fast Cure je močna in visoko zmogljiva enota za končno polimerizacijo 3D tiskanih izdelkov, zasnovana za polimerizacijo izdelkov v 1 - 6 minutah. Formlabs Dental smole so bile preverjene in optimizirane s Fast Cure lučjo. Zaslon na dotik olajša začetek cikla polimerizacije s prednastavljenimi programi za vsako smolo Formlabs Dental.

Hitrost
S Fast Cure visoko zmogljivo enoto za polimerizacijo v 1-6 minutah polimerizirate kateri koli 3D-natisnjeni del. Polimerizirate zobne modele v eni minuti, krone in mostičke v petih minutah, okluzalne ščitnike v šestih minutah.
Takojšnje ogrevanje
Zahvaljujoč 200 W močnim 65 405 nm LED lučkam predgretje ni potrebno.
Preverjen potek dela od konca do konca
Izkoristite prednastavljene in prilagojene nastavitve Fast Cure za zobozdravstvene smole Formlabs, ki so bile preverjene in prilagojene za varno in brezhibno delovanje v delovnem procesu laboratorija/ordinacije.
Nastavitve programov
Ustvarite in shranite nastavitve po meri za smole po vaši izbiri na 7,9-palčnem uporabniškem vmesniku na dotik. Po želji priključite rezervoar za dušik* skozi dovod enote. * Polimerizacija smol Formlabs ne zahteva dušika.
 


Form 3L Resin Tank V3

3D-tiskanje Low Force Stereolithography (LFS)™ uporablja linearno osvetlitev in prilagodljiv rezervoar, ki spremeni tekočo smolo v 3D tiskane izdelke. Ključna komponenta postopka LFS je močan dvoslojni film na dnu Resin Tanka Form 3L, ki omogoča dinamičen in natančen postopek tiskanja.

Za uporabo z Form 3L in Form 3BL.

Pomembno: Form 3L Resin Tank V3 nudi izboljšano stopnjo uspešnosti tiskanja v primerjavi s prejšnjo različico Form 3L Resin Tank V2.

 

KONTAKT ZA NAROČILA

T: +386 (0)3 425 62 36
E: domaca.prodaja@interdent.cc

Deli novico

Nazaj